FAQ

Ugovaranje paketa


Da biste postali korisnik info.BIZ portala potrebno je registrirati se na portal putem web aplikacije: https://infobiz.fina.hr/Registration i prihvatiti Opće uvjete korištenja. Sam proces registracije putem web aplikacije dostupan je na sljedećem linku: https://www.youtube.com/watch?v=gN9Wuzp-Psg. Putem web aplikacije moguća je registracija (unos registarskih podataka), narudžba i plaćanje odabranog paketa, a potvrda registracije s aktivacijskim linkom stići će na adresu e-pošte kojom ste se registrirali. Ako ste zainteresirani za prezentaciju funkcionalnosti i načina korištenja portala info.BIZ te ako ste zainteresirani za kupnju većeg broja licenci, molimo Vas da nas kontaktirate putem e-mail adrese prodaja@fina.hr.


Prilikom kupnje info.BIZ portala putem web aplikacije info.BIZ, izdanu Ponudu za odabrani paket info.BIZ portala možete platiti putem kartičnog ili bezgotovinskog plaćanja unaprijed (avansno) - jednokratno. Plaćanje je moguće izvršiti platnim karticama:

- Visa®
- Mastercard® i
- Maestro®.

Registracija na portal


Prilikom registracije putem web aplikacije na stranici https://infobiz.fina.hr/Registration omogućeno Vam je besplatno korištenje našeg Promo Start info.BIZ paketa u trajanju od 7 dana.
Sam proces registracije putem web aplikacije dostupan je na sljedećem videu:Nakon registracije putem web aplikacije na stranici https://infobiz.fina.hr/Registration i prihvaćanjem Općih uvjeta, na adresu e-pošte kojom ste se registrirali zaprimit ćete aktivacijski link.
Potvrdom na aktivacijski link potvrđujete da ste osoba koja je ovlaštena za korištenje info.BIZ portala te na taj način aktivirate korisnički račun.


Tijekom registracije putem web aplikacije sami odabirete korisničko ime i lozinku za pristup portalu.


Korisničke podatke nakon registracije možete promijeniti koristeći opciju Profil koja se nalazi na sekciji Moj račun s lijeve strane ekrana.Molimo Vas da provjerite svoje korisničke podatke te pokušate još jednom. Ako ne uspjevate i dalje, potrebno je na početnoj stranici portala info.BIZ odabrati opciju „Zaboravili ste svoju lozinku / ponovno slanje aktivacijskog linka?“.
Nakon što ste odabrali navedenu opciju slijedite daljnje korake u kojima ćete morati definirati novu lozinku. Ako ćete i dalje imati problema, molimo da nas kontaktirate na info.biz@fina.hr.

Korištenje portala


Ocjena kreditnog rejtinga poslovnog subjekta određuje se na temelju metodologije Fine koja je usklađena s Basel III smjernicama i MSFI 9 standardima.
Rejting se izračunava za sve obveznike predaje GFI-POD obrasca na osnovi zadnjeg predanog izvještaja.
Rejting na godišnjem nivou izračunava se s 31. prosincem, a provjera se obavlja krajem svakog mjeseca te se korigira u slučajevima promjena statusa blokade, stečaja i likvidacije.


Podaci iz godišnjih financijskih izvještaja ažuriraju se svakodnevno i vidljivi su unutar info.BIZ portala dan nakon predaje financijskog izvještaja.


Da, info.BIZ omogućava provjeru povijesnih podataka o blokadi kao i uvid u trenutnu blokadu u realnom vremenu direktno na portalu.


Da, možete. Potrebno je na listu praćenih subjekata unijeti poslovne subjekte koje želite pratiti. Poslovne subjekte možete ubaciti na listu odabirom zvona prilikom samog dolaska na stranicu pojedinačnog poslovnog subjekta.Ako imate više subjekata te posjedujete njihove OIB-ove, tada možete koristeći opciju filter unijeti listu OIB-a te ih ubaciti na listu za praćenje.


Da, možete. U sekciji Moj račun, Profil moguće je odabrati ponuđene notifikacije.
Notifikacije možete zaprimati putem SMS-a na broj mobitela kojeg je potrebno unijeti u Profilu korisnika i/ili putem e-mail adrese kojom je korisnik registriran na servis info.BIZ. Poruke Vam mogu dolaziti pojedinačno ili kao Objedinjeni dnevni izvještaj.Portal info.BIZ može koristiti samo jedan korisnik koristeći registrirano korisničko ime.


Podatak o broju zaposlenih portal info.BIZ prikuplja iz Registra godišnjih financijskih izvještaja. Ako obveznik predaje GFI-a nije iskazao podatak u izvještaju koji je predao u izvorni registar, tada podatak ni ne može biti prikazan na portalu info.BIZ.
Podatak o broju zaposlenih se prikazuje na temelju predanog godišnjeg financijskog izvještaja za prethodnu godinu.


Kroz portal info.BIZ moguća su tri načina pretrage: pretraga pojedinačnog poslovog subjekta, pretraga cjelokupne baze poslovnih subjekata unutar info.BIZ portala, za što Vam je dostupno preko 250 različitih kriterija za rezultate pretrage podijeljene u 5 glavnih skupina kriterija (osnovni kriteriji pretrage, kreditni rejting i blokade, poslovni pokazatelji, financijski podaci i GEO lokacija) te pretraga javnih natječaja. 


Možete sami odabrati koje podatke želite prilikom izvoza rezultata pretrage.
Prilikom izvoza podataka moguće je dodati do 10 financijskih podataka, ovisno o kupljenom paketu info.BIZ portala. Uređivanje strukture podataka kod izvoza moguć je po grupama poslovnih subjekata (posebno poduzetnici, financijske institucije, proračunski korisnici te neprofitni korisnici).


Da bi se mogao preuzeti kreirani izvještaj potrebno je imati isključenu blokadu skočnih prozora, tj. skočni prozori moraju biti omogućeni. Ako je uključena blokada skočnog prozora, Internet preglednik neće preuzeti izviještaj, ali će sustav preuzimanje izviještaja evidentirati. Uključiti ili isključiti blokadu skočnih prozora može samo korisnik na svojem internet pregledniku.


Promjenu podataka za svoj poslovni subjekt možete predati na mail adresu info.biz@fina.hr ili putem web forme „Kontakt podaci“ koja se nalazi u sekciji „Kontakti i aktualno“.
Nakon podnošenja zahtjeva za izmjenom u najkraćem mogućem vremenu info.BIZ tim će pregledati zahtjev te odgovoriti na njega.

Imate dodatna pitanja? Sa zadovoljstvom ćemo vam pomoći.

Ako vam je potrebna pomoć, dodatno pojašnjenje kako koristiti servis Info.BIZ ili imate bilo kakvo drugo pitanje vezano uz našu uslugu - slobodno nam se javite.